Clippers, Kawhi Leonard'ın 3. maçta daha fazla dakika görüp görmeyeceğinden emin değil

Birumut

New member
DALLAS —

Kawhi Leonard yavaşça medyanın yanından geçerek American Airlines Center sahasına doğru yürüdü ve Paul George'un Clippers koçu Tyronn Lue ile konuştuğu yere doğru ilerledi. Leonard, Lue'nun eline hafifçe vurdu ve o gözden kaybolana kadar yürümeye devam etti.

Birkaç dakika sonra Leonard tekrar ortaya çıktı ve antrenmana hazırlanmak için spor ayakkabılarını giymek üzere bir sandalyeye oturdu. Bu bir temas antrenmanı olmayacaktı ama Leonard'ın oyununu yeniden canlandırmasına yardım etme yolunda atılmış bir adımdı.

Lue, Salı günü Batı Konferansı play-off'larının 2. maçında Dallas Mavericks'e karşı 34:55 oynadıktan sonra Leonard'ın dizinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Bu, Leonard'ın neredeyse üç haftadır ilk kez oynadığı maçtı. Sağ dizindeki iltihap nedeniyle son sekiz normal sezon maçını ve ilk play-off maçını kaçırmıştı.

Leonard'ın 31 Mart'tan bu yana oynamadığı göz önüne alındığında beklenen paslanma dışında, Leonard fiziksel olarak iyiydi.

Şimdi soru, Lue'nun, 1-1 berabere kalan ve iç saha avantajını Mavericks'e çeviren en iyi yedi serinin 3. maçında Leonard'ın dakikalarını artırıp artıramayacağı.

Lue, perşembe günü takımın Leonard'ı 3. maç için şüpheli olarak listelemesinden önce “Henüz emin değilim” dedi. “Bu tıbbi ekiple konuşmamız gereken bir konu. Dakikaların artacağından emin değilim ama kendini iyi hissediyor.”

Lue bir an duraksadı ve gülümsedi.

Lue, Dallas koçu Jason Kidd ve Knicks koçu Tom Thibodeau'nun play-off'larda yıldızlarının zor dakikalarında nasıl oynadıklarına atıfta bulunarak, “Onu da diğer adamlar gibi 46 dakika boyunca sahada tutabileceğimizi umuyorum” diye şaka yaptı.

Leonard 2. maçta ritmi bulmakta zorlandı, sahadan 17 sayıya 7 sayı attı ve beş üçlük atışını da kaçırdı.

Maçtan sonra Leonard ritmini bulma konusunda konuşmuştu.

Lue'ya bunun nasıl olabileceği soruldu.

“Mutlaka atış yapılması gerekmiyor. Bence zamanlamanın daha önemli olduğunu düşünüyorum,” dedi Lue. “Oraya varmasının zamanlaması. Oraya nasıl gidiyor? Hücumun ritmini anlayıp o akışı geri almayı düşünüyorum. Bunun mutlaka daha fazla atış anlamına geldiğini düşünmüyorum. Bence bunun sizin zamanlamanız, noktalarına ne zaman ulaştığı, noktalarına nasıl ulaştığı ve bunun gibi şeyler anlamına geldiğini düşünüyorum.

Leonard ikinci yarıda biraz ilerleme kaydetti, özellikle de üçüncü çeyrekte, sekiz sayı için yedide dört gerideyken.

Bu, Leonard'ın ikinci yarıda sahadan 11 sayıya beş sayı atmasına yol açtı.

Lue, “İlk yarıda kaldırma kuvvetinin o kadar iyi olmadığını düşündüm” dedi. “İkinci yarıda, bence o gördü (şutlar gitti ve) kendini iyi hissetti ve bunu yapabilir. Bunun çok daha iyi olduğunu düşündüm… Sadece zihinsel olarak engeli aştığını düşünüyorum, 'Tamam, kendimi iyi hissediyorum. Bunu yapabilirim.' Sanırım bunu üçüncü çeyrekte gördünüz. Umarım yarınki maça kadar buna devam edebilir.”

Leonard'ın takım arkadaşları da onun sahaya dönmesiyle birlikte bazı ayarlamalar yapmak zorunda kaldı.

Kendisi Clippers'ın en iyi oyuncusu ve Dallas'ın savunmasından büyük ilgi gördü.

Leonard, normal sezonda Clippers'ın sayı (23.7) lideriydi ve ribaundlarda (6.1) ikinci sırada yer aldı. Saha içinden yüzde 52,5, üç sayılık mesafeden ise yüzde 41,7 şut attı.

Clippers'ın pivotu Ivica Zubac, “Yani beş yıldır buradayım, dolayısıyla onun oyununa ve ne yapmak istediğine oldukça aşina olduğumuzu söyleyebilirim” dedi. “Fakat aynı zamanda 20-25 gün kaçırdı ve açıkçası fiziksel kondisyon ve diğer konularda bazı ayarlamalar yapılacak. Ve bu kadar iyi bir oyuncunun geri dönmesiyle oyunumuz biraz farklı olacak. Senin de ona uyum sağlaman gerekiyor. Yani bunun biraz uyum sağlayacağını biliyorduk ama birlikte çok sayıda tekrarımız var ve nasıl oynamak istediğimizi biliyoruz ve eminim yarın daha iyi olacağız.”