Iphone Videoyu Ağır Çekim Nasıl Yapılır ?

Feki

Global Mod
Global Mod
iPhone'da Videoyu Ağır Çekimde Nasıl Kaydedersiniz?

Bu makalede, iPhone'unuzda ağır çekim video çekmenin basit adımlarını öğreneceksiniz. Ağır çekim videolar, hareketli sahnelerin yavaşlatılmasıyla etkileyici ve eğlenceli bir görünüm kazanır. iPhone'unuzla bunu nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız, endişelenmeyin, çünkü size adım adım rehberlik edeceğim!

Açıklama: Bu makale, iPhone kullanıcılarının iPhone'larında ağır çekim videolar çekme sürecini anlamalarına yardımcı olur. Adım adım açıklamalar ve ipuçları, okuyuculara kolayca uygulanabilir bir kılavuz sunar.

1. iPhone'unuzda Kamera Uygulamasını Açın

İlk adım, iPhone'unuzdaki kamera uygulamasını açmaktır. Kamera uygulamasını bulmak için ana ekranınızda kamera simgesine dokunun veya arama çubuğuna "Kamera" yazın ve uygulamayı açın. Kamera uygulaması genellikle iPhone'un ana ekranında bulunur ve üzerinde bir kamera simgesi bulunur.

2. Ağır Çekim Modunu Seçin

Kamera uygulamasını açtıktan sonra, video moduna geçmek için altta bulunan mod seçiciye dokunun. Video modunu seçtikten sonra, ağır çekim modunu bulmak için yukarı doğru kaydırın. Ağır çekim modu genellikle "Slo-mo" veya "Slow Motion" olarak etiketlenmiştir.

3. Ağır Çekim Hızını Ayarlayın

Ağır çekim moduna geçtikten sonra, ağır çekim hızını ayarlamak için ekranın altındaki kaydırıcıyı kullanın. Bu kaydırıcı, çektiğiniz videoyu ne kadar yavaş göstermek istediğinizi belirlemenizi sağlar. Genellikle 120 fps veya 240 fps gibi seçenekler bulunur. Daha yüksek fps değerleri, daha yavaş bir çekim sağlar ancak dosya boyutunu artırabilir.

4. Çekim Yapın

Ağır çekim hızını ayarladıktan sonra, çekmek istediğiniz sahneyi çekmeye başlayın. Kaydı başlatmak için kayıt düğmesine dokunun ve hareketli sahneleri çekin. Ağır çekim modunda, normalde olduğundan daha uzun süre kaydetmek iyi bir fikirdir, çünkü daha sonra düzenleme sırasında istediğiniz bölümleri seçebilirsiniz.

5. Kaydı Durdurun ve İzleyin

Çekimi tamamladıktan sonra, kaydı durdurmak için kayıt düğmesine tekrar dokunun. Ardından, kaydedilen ağır çekim videosunu izlemek için Galeri uygulamasına gidin. Burada, çektiğiniz videoyu bulabilir ve izleyebilirsiniz.

6. Düzenleme ve Paylaşma

Çektiğiniz ağır çekim videosunu düzenlemek isterseniz, Galeri uygulamasında düzenleme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Daha sonra, videoyu sosyal medya platformlarında paylaşabilir veya arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmak için mesaj veya e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Artık iPhone'unuzda ağır çekim videoları nasıl çekeceğinizi biliyorsunuz! Bu basit adımları izleyerek, hareketli anları etkileyici bir şekilde yavaşlatabilir ve eğlenceli videolar oluşturabilirsiniz.